Huszák Réka

Huszák Réka vagyok kézápoló és műkörömépítő.

2014-ben végeztem el a Crystal Nails - Elite Körmösakadémia által szervezett OKJ tanfolyamot, de már korábban is rajongója voltam a szakmának. 2013-tól a Pécsi Tudományegyetem egészségtudományi karán gyógytornász szakot végeztem, tanulmányaim megszerzése közben is rendszeresen képeztem magam az aktuális díszítéseknek, technikáknak megfelelően. A köröm szépítése nagyon sokoldalú, mely nálam egyedül a fantáziánkra van bízva. Ehhez mindig új anyagokkal és ismeretekkel igyekszem bővíteni a palettámat, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Kezünk olyan, akár egy névjegy, naponta számtalan ember láthatja, ápoltsága sok mindent elárul tulajdonosáról. Manapság az esztétikus köröm nélkülözhetetlen része az ápolt külsőnek, és a magabiztos fellépésnek akár nők, akár férfiak körében.

Munkám során fontosnak tartom, hogy vendégeim megismerjék, elfogadják és elismerjék a minőségi, kidolgozott munkavégzést, valamint, hogy elképzeléseiket megvalósítsam, elégedetten távozzanak és örömmel térjenek vissza szalonunkba. A gyorsaság nem mehet a minőség rovására, így kapkodásnak, pontos lépések kimaradásának helye nincs. Időpontodat kérlek olyan tervezéssel kérd, hogy valóban olyan végeredménnyel távozhass, amit megálmodtál magadnak.
Huszák Réka
huszak.reka@hajnalfenykozpont.hu
+ 36 20 330 96 55
1

Manikűr

A kezünk alapvető figyelmet követel, ha az egészséges, ápolt megjelenésről van szó, hisz folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, különböző vegyi hatásoknak, sokunk legfontosabb munkaeszköze, ezért ugyanúgy igényli a folyamatos ápolást, mint testünk többi része.

A manikűr lehetőséget biztosít azoknak, akik a természetes, ápolt hatást kedvelik, továbbá körömerősítési technikaként is alkalmazható. Ezt a technikát azoknak is ajánlanám, akiknek valamilyen okból nem lehet színes anyag a körmükön, mint egészségügyi dolgozók, vagy bizonyos zeneművészeti ágban dolgozók, tanulók, stb.

Japán manikűr

A japán manikűrt megelőzi egy normál manikűr, mely után használjuk a speciális manikűr készletet. Ez tulajdonképpen az ápoló, erősítő szakasz része. A folyamat során méhviasz pasztát dörzsölünk a saját körömlemez felületébe, amit talkum porral fixálunk, ezzel fényessé és lezárttá téve a felület. A paszta vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amivel a vékony körmöket lehet erősíteni. Elkészítésekor nincs szükség vegyszerekre, két természetes anyag felhasználásával készül. A végeredmény úgy néz ki, mint egy gyönyörű, fényes lakkozás, amely hetekig tartós maradhat. Műköröm, gél lakk eltávolítása, igénybe vett, vékony, vagy repedezett körmök esetén is ajánlott, azonban fontos tudni, hogy használata után 2-3 hétig műköröm viselése nem ajánlott, csökkenti annak tapadását, tartósságát. Japán manikűröztetni 2-3 hetente érdemes.
2 Japán manikűr
2 Japán manikűr

Japán manikűr

A japán manikűrt megelőzi egy normál manikűr, mely után használjuk a speciális manikűr készletet. Ez tulajdonképpen az ápoló, erősítő szakasz része. A folyamat során méhviasz pasztát dörzsölünk a saját körömlemez felületébe, amit talkum porral fixálunk, ezzel fényessé és lezárttá téve a felület. A paszta vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amivel a vékony körmöket lehet erősíteni. Elkészítésekor nincs szükség vegyszerekre, két természetes anyag felhasználásával készül. A végeredmény úgy néz ki, mint egy gyönyörű, fényes lakkozás, amely hetekig tartós maradhat. Műköröm, gél lakk eltávolítása, igénybe vett, vékony, vagy repedezett körmök esetén is ajánlott, azonban fontos tudni, hogy használata után 2-3 hétig műköröm viselése nem ajánlott, csökkenti annak tapadását, tartósságát. Japán manikűröztetni 2-3 hetente érdemes.

Paraffinos kézápolás 3

Paraffinos kézápolás

Különösen a téli hideg napokon fontos a kéz védelme, de a szél, a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a szappanok, a tisztítószerek, egyes kozmetikumok a legnagyobb ellenségei a kéz bőrének. Nőknél és férfiaknál is. A házimunka, a papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, az előrehaladott életkor, amikor a bőr elvékonyodik, kiszárad, kireped, érzékeny lesz - ezek mind maguk után vonják a tökéletes megoldást: a paraffinos kezeléses kényeztetést. A paraffin kezelés az ápoló anyagok, gyógykrémek bejuttatását segíti elő, mivel a meleg hatására a pórusok kitágulnak és ezáltal jobb lesz a felszívódás, fokozódik a vérkeringés, ezáltal erősíti a kötőszöveteket, elősegíti a bőr belülről való épülését. A paraffinos kezelés mély hidratáló kezelés, amely nem csak a bőrre van jó hatással, hanem a körmöket is átpuhítja, ezáltal a köröm felülete ápolttá, bársonyossá válik. Alkalmazható a kéz fiatalítására is, mindemellett késlelteti a bőr öregedését.
Férfi manikűr
4

Férfi manikűr

A kéz ápoltságának fontossága az erősebb nem képviselőinél is igen fontos, gondoljunk akár csak egy kézfogásra vagy egy elegáns vacsorára, randevúra, esküvőre, ahol a kéz folyamatosan reflektorfényben van, de akár a szürke hétköznapokban is, mennyivel jobb érzés partnerünk szép, ápolt, igényes kezei közé bújni. Úgy gondolom nem szükséges ecsetelni, milyen negatív benyomást kelthet egy ápolatlan kéz látványa. Csupán ez a tény megalapozza a férfi manikűr létét bármely körömstúdióban. A férfi vendégek körében az egyszerű, gyors és azonnal látható eredmény elérése a cél. Tájékoztatást kapnak a felhasznált termékekről és azok hatásáról, melyeket javaslok az otthoni ápoláshoz. Összeállíthatunk egyénre szabott csomagot, ismertetve azok használatát. A kézápolás után a vendég kézbőre sima, puha, körmei természetesen rövidek, ujjhegyig érőek, férfiasan formázottak, egészséges látványt nyújtó, sima körömfelülettel. A bőrápoláshoz a bőrpuhító, bőrképet javító termékek kerülnek előtérbe. A kezelések során klasszikus manikűrt, elhalt hámsejtek radírozását, kézmasszázs során ápoló és puhító krémek alkalmazását használhatom a vendég igénye és ideje szerint, mely még hatásosabbá tehető paraffinos kezeléssel is. A végeredmény egészséges, ápolt férfi kéz!
Lábkörmök esztétikai rendezése
5

Lábkörmök esztétikai rendezése

Nem csak kezünkön fontos körmeink ápolt és egészséges látványa, lábaink megjelenésére is időt kell fordítanunk, mely különösen a tavaszi, nyári időszakban kerül előtérbe, de a többi évszakban sem elhanyagolható megjelenése. Lábkörmeink tartós szépítésének legnépszerűbb anyaga a géllakk, mely tartós, mint egy zselé, viszont olyan vékony bevonat, mint egy körömlakk. Ha elkészül, nem kell száradási időt várni, azonnal bele lehet bújni a cipőbe és már indulhatunk is. Nem kopik le, csak lenő. Mivel a lábon a körmünk növekedési ideje sokkal hosszabb, mint a kezünkön, ezért a lábkörmöt elég kb. 6 hetente újra géllakkozni. Lépései: fertőtlenítős meleg vízben áztatás, a körmök rövidítése, formázása, körömre letapadt bőr eltávolítása, gél-lakkozás. A gél-lakk rugalmassága miatt kényelmesen hordható és akár vágható is otthon a köröm hossza. Lábköröm gél-lakkozás után pluszban díszíthető, akárcsak kezeinken. Bátran ajánlom ezt a technikát minden olyan szépülni vágyó hölgynek, kinek nem csak keze megjelenése fontos, hanem különlegesebb figyelmet szentel lábaira is. Kedveli a tartós szépséget és többre vágyik, mint amit egy alap pedikűr szolgáltatás tartalmaz.
Épített műköröm
6

Épített műköröm

A hosszabbítást sablonos technikával készítem, amit minden körömformához igazítani lehet, így körömformád legyen bármilyen -akár a rágott körmökre is tudunk műkörmöket készíteni. A köröm készüljön zseléből, porcelánból vagy akrilzseléből, mindhárom anyag tartósan, hetekig szép marad a körmökön. Alapvető különbség azonban, hogy a zselé rugalmasabb anyag, kötéséhez UV lámpa szükséges, mely során hőképződés tapasztalható, a porcelán keményebb, ridegebb anyag, használatához liquid szükséges, melynek jellegzetes, egyedi szaga van. Teljes kötési ideje 24 óra, ez idő alatt fokozott óvatosság szükséges. A fusion gél akrilzselék a zselé és a porcelán kiváló tulajdonságait ötvözik, a zselé irányíthatósága és a porcelán formázhatóságának időtlensége jellemzi. A legújabb és legfejlettebb műköröm alapanyag. Műkörömépítést ajánlok minden olyan hölgynek, ki heteken át tartós szépségre vágyik, legyen akár hosszabbra, akár rövidebbre épített a műköröm. Körmei töredeznek, vagy fennáll a bőr illetve körömrágás lehetősége, melyet a műköröm viselése megakadályoz, vagy csupán kedveli a különlegesebb formákat. Díszítési lehetőségük határtalan, kérd mindig alkalomhoz, hangulatodhoz illőt.
"Ha olyan foglalkozást választasz, amit szeretsz, akkor egy napot sem kell dolgoznod életed során! Fontos, hogy az ember mindig kíváncsi maradjon és a munkájával elégedett legyen. Ezt pedig akkor lehet elérni, ha valóban szeretjük, amit csinálunk és igyekszünk a maximumot nyújtani, s az öröm, amit az ember a tisztességesen megoldott feladat után érez -
mindennél többet ér!"
Műköröm töltéseMűköröm töltése 7

Műköröm töltése

Saját, meglévő hosszúságú körömre kerül a műköröm alapanyag, körömhosszabbítás nélkül. A műköröm töltés során a felső réteget eltávolítjuk és új felületet hozunk létre. A töltési idő függ a saját köröm növekedésétől. Átlagos ideje kb 4 hét. Ez akár hetekkel eltérhet! Az elkészített köröm töltése nagyon fontos, mert a már lenőtt köröm statikája elveszítheti a stabilitását, törhet, levegősödhet ennél fogva akár le is billenhet a saját körömlemezről. Ez károsodást okozhat a saját körömben. Ezért célszerű a köröm növekedési idejének megfelelő töltés, ha erre nem tudunk sort keríteni, akkor a műkörmöt el kell távolíttatni szakember segítségével. * műköröm töltése max 4 hetes lenövésig. Ha a köröm letört, megrepedt, láthatóan elhasználódott, károsodott, levegősödött, műköröm építési áron dolgozom.Gél-lakkGél-lakk 8

Gél-lakk

A zselé és körömlakk házasításából született alapanyag, mellyel szinte körömlakk vékonyságú, de közel műköröm tartósságú körmök készíthetők a saját körömlemez hosszában. Így tehát remek megoldás annak, aki nem vágyik hosszabb körömre a sajátjánál, csak ápolt, szép, gyors és tartós megoldást szeretne. A gél-lakk éppúgy díszíthető, mint a műköröm, kérhetünk egyszínű, többszínű, színátmenetes vagy épp francia gél-lakkozást is. Mindez a vendég aktuális igényeire van bízva. Tartóssága 2-3 hét, a saját köröm erősségétől és életmódtól függően. Nagyobb igénybevétel esetén érdemes zselés körömerősítéssel kombinálni a gél lakkozást.
Huszák Réka
Huszák Réka
huszak.reka@hajnalfenykozpont.hu
+ 36 20 330 96 55


A Hajnalfény Szépségközpont Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Hajnalfény Szépségközpont Csapata